ONS VERHAAL

De familie De Boeck zet vanaf 17 augustus 2022 de jarenlange traditie van Den Bonten Os in Lede verder. Dries De Boeck is kok en sommelier van opleiding. Die kennis zet hij nu in voor een eigen zaak: Den Bonten Os, versie 2.0. Welkom!

Wat je kan verwachten

Het concept van Den Bonten Os is simpel, maar eerlijk: een hartelijk welkom, een goeie pint, een heerlijk glas wijn en vooral lekker eten.
Op de menukaart een combinatie van een aantal klassiekers en enkele suggesties. Als klassiekers kan je altijd voor een spaghetti kiezen. Daarnaast zijn er een aantal suggesties die regelmatig veranderen. Zo kan je als bezoeker van Den Bonten Os altijd wel iets nieuws komen proeven.

Een zaak vol historiek

De historiek van Den Bonten Os is bijzonder. De roots gaan zelfs terug tot in de 18de eeuw. Den Bonten Os zelf werd in 1943 opgericht door Oscar en Blanche Nijs. In 1986 namen dochter Lydie en haar echtgenoot Carl de zaak over. In die tijd heeft Dries daar zelf heel veel tijd gespendeerd. Van 2013 tot juni 2022 hebben Véronique en Philippe de zaak gerund als eet- en praatcafé. Toen zij beslisten om een andere uitdaging aan te gaan, kozen Dries en Marleen ervoor om hun droom waar te maken. Zij zetten de traditie verder in een vernieuwd en eigentijds kader.

Het team van Den Bonten Os

Dries werkte vele jaren voor een cruise maatschappij en grote cateringbedrijven. Hij weet wat lekker eten en drinken is, hoe je een leuke sfeer creëert en een topevent organiseert. Dries heeft een passie voor koken, maar ook een hart voor Lede. Hij is er opgegroeid en keert nu graag terug. Als Ledenaar vindt hij het heerlijk om in eigen gemeente te werken en alle mensen terug te zien waarmee hij is groot geworden. Natuurlijk kijkt hij er ook naar uit om vele nieuwe mensen te leren kennen.

Echtgenote Marleen werkt mee achter de schermen en ook zij heeft jaren ervaring in de horeca. Ze zorgt ervoor dat alle gasten verwend worden en dat het hele team zich goed voelt. Zoon Artuur leert in hotelschool Ter Duinen de kneepjes van het vak. Dat hij die kennis ook kan toepassen in de eigen familiezaak is natuurlijk fantastisch en een ideale leerschool. Dochter Stella studeert in Lede en steekt een handje toe waar nodig. Ze kijkt ernaar uit om nog meer mensen in Lede te leren kennen. Het team van Den Bonten Os wordt vervolledigd door een groep gemotiveerde medewerkers.

Werken in Den Bonten Os

Kom jij het team van Den Bonten Os versterken? We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde medewerkers die zin hebben om te werken in een fijne sfeer en met toffe collega’s. Er zijn heel wat mogelijkheden voor flexi jobs in de bediening, in de keuken, als poetshulp of afwasser.

Bekijk onze vacatures

In Den Bonten Os is het gezellig genieten

Ontdek onze troeven